19.04.2018
Vizualizari 5179
Serviciul Fiscal de Stat continuă campania de conformare a persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare

Serviciul Fiscal de Stat continuă să desfășoare acțiuni de specialitate menite să aducă în cadru legal operațiunile de predare în folosință a proprietății imobiliare.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 martie la SFS au fost înregistrate 2533 contracte de dare în locațiune, dintre care 1621 în municipiul Chișinău, 472 - în zona de Nord a țării, 399 - în Centru și 41 – în Sudul țării. De menționat: campania de conformare a început în luna iulie 2017 și s-a extins și pentru anul 2018. Pe parcursul celor trei luni ale anului curent, angajații Serviciului Fiscal de Stat au distribuit circa 2500 de pliante informative, au desfășurat ședințe de informare cu administratorii blocurilor locative și entități ce prestează servicii de intermediere în transmiterea în locațiune a bunurilor imobiliare. În cadrul campaniei, în acest an au fost identificate 1419  persoane fizice proprietari de bunuri imobiliare care, potențial, le transmit în chirie. În privința acestora au fost efectuate acțiuni de conformare.

Totodată, inspectorii SFS au verificat persoanele fizice care transmit în chirie bunuri imobiliare. Drept rezultat, suplimentar la buget au fost calculate plăți de bază de peste 62,8 mii, 8,9 mii lei – amenzi și 4,9 mii lei penalități.

În acest context, SFS reamintește persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova. Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în raza căreia își au domiciliul de bază. Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Pentru informații suplimentare, rugăm să Vă adresați la numărul de telefon 080001525, apel gratuit, sau la Direcția Deservire Fiscală locală.

NOTĂ: prevederile date nu se aplică față de contractele de chirie, încheiate cu persoanele juridice.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 123 din 702 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: