10.05.2018
Vizualizari 4583
Serviciul Fiscal de Stat a dat start campaniei de conformare benevolă a agenților economici ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante 2018

Serviciul Fiscal de Stat a demarat acțiuni de monitorizare și control a agenților economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură care prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală.

Scopul acțiunilor de specialitate este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirii și preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici menționați.

Astfel, în temeiul informației disponibile, SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici (ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante) prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcusul anului 2017.

Drept rezultat, au fost identificate riscuri fiscale asociate agenților economici din domeniu.

Pe parcursul perioadei 10 mai – 4 iunie 2018, current, în scopul prevenirii şi depistării cazurilor de încălcare fiscală, monitorizării activității agenților economici ce dețin săli de festivități și/sau restaurante, în temeiul prevederilor art. 133 alin. (2) pct. 13) și art. 146 din Codul fiscal, SFS a instalat 27 posturi fiscale pe întreg teritoriul țării, dintre care 14 în raza municipiului Chișinău.

În acest context, SFS vine cu un apel către toţi agenții economici care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

NOTĂ: după perioada de monitorizare a sălilor de festivități, odată cu începerea sezonului estival, posturile fiscale vor fi instalate la zonele de agrement din țară, conform practicii de anul precedent.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 119 din 702 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: