19.06.2018
Vizualizari 2707
Creșteri de până la 300% a livrărilor de mărfuri pe perioada monitorizării prin prisma posturilor fiscale a comercianților de flori, dar și a agenților economici ce dețin săli de ceremonii și/sau restaurante

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de monitorizare și control a agenților economici care gestionează săli de ceremonii și/sau restaurante, dar și a comercianților de flori, activități ce prezintă riscuri sporite de evaziune fiscală.

Ca urmare a identificării riscurilor în activitatea agenților economici ce prestează servicii în domeniul alimentației publice, pe 10 mai curent au fost instituite posturi fiscale la 26 dintre  aceștia. Potrivit Regulamentului SFS privind funcționarea posturilor fiscale și a indicatorilor prezentați de contribuabili, s-a stabilit că în perioada funcționării postului fiscal la contribuabilii nominalizați s-a înregistrat o creștere a volumului de livrări cu 6, 6 milioane lei sau cu 102,7 %, comparativ cu perioada similară a anului precedent, inclusiv livrările prin intermediul mașinii de casă și control s-au majorat cu aproximativ 6, 48 milioane lei sau cu 114,42% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.  Suma totală a obligațiilor achitate la Bugetul public național în perioada de activitate a posturilor fiscale a constituit  742 674 lei, sau cu 344 094 lei mai mult față de perioada similară a anului precedent. Salariul mediu s-a majorat cu aproximativ 20,46%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Cât privește comercializarea florilor, au fost instituite posturi fiscale staționare la 10 importatorii de flori pe perioada 14 mai  - 31 mai 2018. În intervalul 14 – 25 mai 2018 au fost realizate acțiuni de conformare voluntară a comercianților de flori vii, iar în perioada 30 mai – 1 iunie 2018 au fost instituite posturi fiscale la  7 piețe de flori din mun. Chișinău.

Potrivit rezultatelor obținute, se constată că livrările contribuabililor au crescut în comparație cu perioada similară a anului precedent cu circa 300%.

Reieșind din cele constatate, SFS va întreprinde și în continuare acțiuni similare de conformare și monitorizare. 

În acest context, SFS se adresează cu un apel către toți agenții economici să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii pe deplin contabilizate.

NOTĂ: Scopul acțiunilor întreprinse este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea benevolă a contribuabililor.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 103 din 699 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: