24.06.2016
Vizualizari 5007
Serviciul Vamal și Inspectoratul Fiscal Principal de Stat au încheiat un acord de colaborare privind schimbul de informații
    Chișinău, 24 iunie 2016. Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Pușcuța, și Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie au semnat un Acord de colaborare privind schimbul de informații între cele două autorități, care prevede modul de colaborare dintre cele două instituții referitor la efectuarea schimbului de informații și accesul reciproc la datele din sistemele informaționale deținute.  
    Potrivit prevederilor documentului, autoritățile vor întreprinde acțiuni comune în vederea combaterii evaziunii fiscale, a încălcărilor vamale și fiscale, infracțiunilor de corupție, precum și pentru îmbunătățirea serviciilor prestate mediului de afaceri prin automatizarea acestora.
    În debutul evenimentului, Octavian Armașu, ministrul Finanțelor a menționat importanța acestui Acord, implementarea căruia va spori semnificativ gradul de conlucrare comună dintre cele două autorități, prin schimb mai larg de informații pentru a gestiona anumite riscuri, pentru a combate fenomenul evaziuni fiscale și a corupției, dar și pentru a diminua fenomenul economiei tenebre.
    La acest subiect, Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Pușcuța a precizat că acest eveniment constituie o formulă mai avansată de continuare a cooperării instituite între cele două entități cu atribuții de administrare fiscală, care va eficientiza considerabil activitatea de combatere a fenomenului de evaziune fiscală, precum și va ameliora climatul investițional. Totodată, Serghei Pușcuță a menționat: „Efectul final pe care îl așteptăm, este sporirea calității serviciilor vamale și fiscale care vor fi oferite contribuabililor și menținerea și dezvoltarea unui mediu economic favorabil pentru acei contribuabili care își onorează onest și cu demnitate obligațiile atât vamale, cât și fiscale”.
    În același context, Directorul General al Serviciul Vamal, Vitalie Vrabie și-a exprimat convingerea că semnarea Acordului dat va contribui la asigurarea securității economice a statului, prin colectarea integrală a drepturilor de import și crearea unor condiții favorabile pentru agenții economici care desfășoară operațiuni internaționale de comerț.
    Totodată, ministrul Finanțelor a precizat contribuția Înaltului Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio în elaborarea respectivului acord în corespundere cu cele mai bune practici europene. La rândul său, Înaltul Consilier UE a declarat că documentul în cauză reprezintă unul dintre cele mai eficiente mecanisme de interacțiune între instituții, care va genera rezultate notabile în domeniul combaterii corupției, precum și a fraudelor vamale și fiscale.

Galeria foto a noutății:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 734 din 877 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Cabinetul contribuabilului
e-Commerce VAT
SERVICII FISCALE

Linia Guvernului

Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: