05.09.2017
Vizualizari 17104
Fii informat – achită impozitul pe venit din chiria bunurilor imobiliare

     Serviciul Fiscal de Stat vine cu un apel către cetățenii, persoane fizice, care dau în chirie bunuri imobile, să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute.

    Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente, sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în aceasta lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

   Cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune în termen de trei zile de la data încheierii la subdiviziunea structurală a Serviciului Fiscal de Stat (Direcția Deservire Fiscală), în rază căreia își au domiciliu de bază.

   Persoanele fizice care nu își vor onora obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

   Pentru informații suplimentare, rugăm să Vă adresați la numărul de telefon 080001525, apel gratuit, sau la Direcția Deservire Fiscală locală.

   NOTĂ: prevederile date nu se aplică față de contractele de chirie, încheiate cu persoanele juridice.

    În cazul în care persoanele fizice transmit în posesie și/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct) bunuri imobiliare persoanelor juridice, acestea nu au obligația de înregistrare a contractului de locațiune la Serviciul Fiscal de Stat. În situația dată, persoana juridică care va prelua în posesie şi/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct) proprietate imobiliară, cu excepția arendei terenurilor agricole, rețin final un impozit în mărime de 10% din valoarea contractului și achită la Bugetul Public Național.

    Astfel, impozitul reținut scutește beneficiarul de la declararea venitului respectiv.

Vezi Video

Galeria foto a noutății:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 419 din 921 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: