Pentru a primi consultații, persoanele care vor apela la Centrul unic de apel vor naviga prin următorul meniu:
Butonul 1 - Consultații în domeniul legislației fiscale
Care va avea următoarele compartimente:
Butonul 2 - Asistența Tehnică Butonul 3 - Semnalarea cazurilor de nerespectare a legislației fiscale Butonul 4 - Semnalarea situațiilor de conflict, corupție din partea funcționarilor fiscali Butonul 5 - Verificarea timbrelor de acciz
Baza generalizată a practicii fiscale aprobată prin Ordinul IFPS nr.637 din 31/12/10, se bazează pe prevederile Codului fiscal şi alte acte ce constituie legislaţia fiscală şi reprezintă poziţia oficială a Serviciului Fiscal de Stat, expusă în întrebări şi răspunsuri. Baza generalizată este obligatorie spre utilizare pentru toți angajați a SFS. Pentru comoditatea vizitatorilor site-ului, materialele din Bază sunt grupate în conformitate cu structura existentă a titlurilor din Codul fiscal.
Baza generalizată a practicii fiscale se completează şi se actualizează, luînd în consideraţie modificările legislaţiei fiscale precum şi pe măsura parvenirii întrebărilor de la contribuabili. Conducătorii direcțiilor generale ale aparatului central din cadrul SFS în baza prevederilor art.1323 alin. (14) Codul fiscal și conform pct.15 Regulamentului privind modul de completare, actualizare și utilizare a Bazei generalizate a practicii fiscale, aprobat prin Ordinul nr. 409 din 07/08/20, sînt în drept să semneze răspunsurile la adresările contribuabililor, pe subiecte care își găsesc reflectare în Baza generalizată a practicii fiscale.
Sperăm, că utilizarea Bazei generalizate în practica administrării fiscale va permite contribuabililor informarea la timp şi în măsura deplină privind întrebările ce ţin de administrarea fiscală.
În rubrica Video puteți vizualiza instrucţiunea-video a Bazei generalizate a practicii fiscale.
Căutare avansată
Servicii electronice fiscale
În conformitate cu prevederile Legii nr.190-XII din 19.07.1994 “Cu privire la petitionare”, petitiile anonime sau cele în care nu sînt trecute datele de identificare a petitionarului nu se examineaza.
Petitiile trebuie sa fie semnate de autor, indicîndu-se numele, prenumele si domiciliul. Petitiile în forma electronica contin informatii privind numele, prenumele, domiciliul si adresa electronica a petitionarului.
Petitiile, care nu întrunesc aceste conditii, nu se examineaza.