8.7.1. Dispoziţii generale
Înapoi
8.7.1.1. Ce sunt obiectivele de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor?

Obiectivele de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor reprezintă nişte sisteme de prestare a serviciilor rutiere sub formă de staţii de alimentare cu combustibil, staţii de deservire tehnică, puncte de vulcanizare, unităţi de comerţ cu amănuntul, întreprinderi de alimentaţie publică, structuri de primire turistică cu funcţii de cazare şi de servire a mesei, tarabe (puncte comerciale) amplasate în afara localităţilor (art. 363 al Codului fiscal).

8.7.1.2. Este necesară deţinerea unei autorizaţii pentru a putea amplasa obiective de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor?

Da, pentru a putea amplasa obiective de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor este obligatorie deţinerea autorizaţiei (art. 362 al Codului fiscal).

8.7.1.3. Cine eliberează autorizaţii pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor?

Autorizaţiile pentru amplasarea obiectivelor de prestare a serviciilor rutiere în zona de protecţie a drumurilor din afara perimetrului localităţilor se eliberează de către organele de resort (art. 366 al Codului fiscal).

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ