8.2.4. Cotele impunerii
Înapoi
8.2.4.1. Care sunt cotele taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova?

- Cotele taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova sunt stabilite în Anexa nr. 1 la Titlul IX « Taxele rutiere » al Codului fiscal (art. 339 alin. 1 al Codului fiscal).

8.2.4.2. Care sunt cotele taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova în cazul autovehiculelor reutilate?

În cazul autovehiculelor reutilate, cotele taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova se stabilesc conform Anexei nr. 1 la Titlul IX « Taxele rutiere » al Codului fiscal, în funcţie de categoria autovehicului reutilat şi caracteristicele tehnice ale acestuia, specificate în certificatul de înmatriculare (art. 339 alin. 2 al Codului fiscal).

8.2.4.3. Se va lua în calcul şi locul şoferului la determinarea cotei taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova ce urmează a fi achitată pentru autobuze sau microbuze?

Nu, la determinarea cotei taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova pentru autobuze sau microbuze, numărul de locuri se va calcula fără locul şoferului (Anexa nr. 1 la Titlul IX „Taxele rutiere” al Codului fiscal).

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ