8.2.1. Noţiuni generale
Înapoi
8.2.1.1. Ce se înţelege prin “autovehiculul mixt” ?

Autovehiculul mixt este un autovehicul destinat, prin construcţie, transportului de pasageri şi de mărfuri în compartimente separate (art. 336 alin. 3 al Codului fiscal).

8.2.1.2. Ce se înţelege prin “autovehicul înmatriculat în Republica Moldova”?

Prin “autovehicul înmatriculat în Republica Moldova” se înţelege orice autovehicul care este supus în Republica Moldova înmatriculării de stat, pe baza şi din momentul căreia autorităţile abilitate ale Republicii Moldova autorizează participarea autovehiculului în traficul rutier sau în procesul tehnologic (art. 336 alin. 6 al Codului fiscal).

8.2.1.3. Ce se înţelege prin „autovehicul pentru utilizări speciale pe şasiu de autoturism sau de microbuz"?

Prin “autovehicul pentru utilizări speciale pe şasiu de autoturism sau de microbuz “ se înţelege un autovehicul, altul decît cel conceput în principal pentru transportul de pasageri sau de mărfuri, care, prin construcţie şi echipare, este prevăzut pe şasiu de autoturism sau de microbuz (autovehicul de asistenţă medicală, autovehicul de asistenţă tehnică, autovehicul-generator, autovehicul-laborator, staţie radiologică, radiofurgon etc.) (art. 336 alin. 4 al Codului fiscal).

8.2.1.4. Comasarea cu întrebarea 8.3.1.4.

Arhiva

Ce se înţelegeprin “Vinietă” ?

În conformitate cu prevederile art.336 p.14) din Codul fiscal, vinieta reprezintă o taxă pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, clasificate la poziţia tarifară 8703, şi de cătrere morcile ataşate la acestea, clasificate la poziţia tarifară 8716, a cărei plată se confirmă printr-un certificat valabilpe o anumită perioadă de timp.

8.2.1.5. Cine este posesorul de autovehicul?

Posesorul de autovehicul este persoana fizică sau persoana juridică în a cărei posesie se află autovehiculul (art. 336 alin. 11 al Codului fiscal).

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ