6.5.3. Obiectul impunerii şi baza impozabilă
Înapoi
6.5.3.1. Care este baza impozabilă la taxa de aplicare a simbolicii locale?

Baza impozabilă a taxei de aplicare a simbolicii locale o constituie venitul din vînzări a produsele fabricate căreia i se aplică simbolica locală (Anexa la Titlul VII al Codului fiscal)

6.5.3.2. Care este obiectul impunerii la taxa de aplicare a simbolicii locale?

Obiectul impunerii la taxa de aplicare a simbolicii locale îl constituie produsele fabricate cărora li se aplică simbolica locală. (art. 291 lit. d) Codul fiscal).

6.5.3.3.

Se include în bază impozabilă la taxa pentru simbolică locală venitul din vânzarea producției fabricate, pe care se aplică denumirea întreprinderii, care, în același timp, corespunde cu marca comercială a acestuia, cît și cu denumirea localității?

        Dacă denumirea produsului fabricat coincide cu denumirea oricărei localități (oraș sau a unui alt tip de localitate) de pe teritoriul Republicii Moldova, producătorul - persoana juridică sau fizică, înregistrată în calitate de întreprinzător devine subiect al impunerii cu taxa pentru simbolică locală și are obligația de a calculă și achita taxa din venitul total al produselor fabricare, inclusiv și în cazul în care denumirea produsului fabricat este marca comercială a întreprinderii.

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ