8.4.1. Dispoziţii generale
Înapoi
8.4.1.1. Ce se înţelege prin “autovehicul a cărui masă totală, sarcină masică pe osie sau ale cărui gabarite depăşesc limitele admise”?

Prin “autovehicul a cărui masă totală, sarcină masică pe osie sau ale cărui gabarite depăşesc limitele admise” se înţelege autovehiculul a cărui masă totală, sarcină masică pe osie sau ale cărui gabarite depăşesc limitele admise pentru efectuarea pe drumuri a transporturilor cu greutăţi şi/sau gabarite stabilite de normativele în vigoare (art. 336 alin. 7 al Codului fiscal).

8.4.1.2. Este necesară deţinerea unei autorizaţii, pentru ca autovehiculele înmatriculate şi/sau neînmatriculate în Republica Moldova a căror masă totală, sarcină masică pe osie sau ale căror gabarite depăşesc limitele admise să poată circula pe drumurile publice?

Da, pentru ca autovehiculele înmatriculate şi neînmatriculate în Republica Moldova a căror masă totală, sarcină masică pe osie sau ale căror gabarite depăşesc limitele admise să poată circula pe teritoriul ţării, persoanele fizice urmează în mod obligatoriu să deţină o autorizaţie specială de transport (capitolul IV al Hotărîrii Guvernului nr. 1073 din 01.10.2007 “Privind aprobarea Regulamentului cu privire la autorizarea, controlul şi efectuarea pe drumurile publice a transporturilor cu greutăţi şi/sau gabarite ce depăşesc limitele admise”).

Video
Codul fiscal 2020
Panou informativ