23.08.2018
Vizualizari 3474
Sute de mii de lei încasate de pe urma controalelor efectuate la agenții economici ce practică activitatea de comerț on-line

În perioada august 2017 – august 2018, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat un șir de  acțiuni de verificare a respectării legislației fiscale în rândul agenților economici care practică comerțul on-line.

Drept rezultat al controalelor fiscale operative efectuate, au fost întocmite 169 de procese verbale cu privire la contravenție aferent desfășurării activității de întreprinzător fără înregistrare la organele competente, dintre care 41 în perioada lunii iulie 2018, cu aplicarea sancțiunilor potrivit Codului contravențional în sumă totală de 292,9 mii lei, inclusiv în luna iulie 69,9 mii lei și 134 mii lei conform Codului fiscal, din care 55 mii lei în luna iulie 2018.

Verificările au vizat comercializarea diversor produse de difeit gen, cum ar fi: telefoane mobile (42 de procese verbale), mărfuri pentru copii (10 procese verbale), produse ,,totul pentru casă” –(21 procese verbale), produsele de parfumerie (10 procese verbale), lecții auto, ceasuri, chirie auto, portmonee, ochelari, biciclete, tutun, inclusiv domenii aleatorii  (80 de procese verbale).

Serviciul Fiscal de Stat va continua și pe viitor, potrivit atribuțiilor sale, desfășurarea de acțiuni similare. Scopul acestora este conformarea eficientă a agenților economici la prevederile legislației fiscale.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 121 din 741 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: