28.11.2018
Vizualizari 5326
Încă o taxă va putea fi achitată online

Din această lună taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova poate fi achitată on-line, prin intermediul Serviciului Guvernamental de Plăți Electronice (MPay).

În acest scop, Agenția de Guvernare Electronică a realizat un model funcțional, rapid și sigur de plată online a taxei pentru folosirea drumurilor similar altor taxe. Aceasta poate fi efectuată doar de către deținătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Republica Moldova.

Pentru a achita, plătitorul trebuie să acceseze serviciul https://mpay.gov.md/Services/Service/TFD01, să completeze datele necesare pentru procesarea plății, cum ar fi datele autovehiculului (tipul, marca, VIN), datele posesorului autovehiculului și domiciliul,  inclusiv să calculeze și să indice suma taxei propriu-zise. Calcularea taxei poate fi realizată cu ajutorul calculatorului online al Serviciului Fiscal de Stat ce poate fi accesat pe portalul: https://servicii.fisc.md/. 

După achitarea taxei, plătitorul este încurajat să păstreze confirmarea plății online pentru a o prezenta în caz de necesitate la stațiile de testare auto.

Actualmente, prin intermediul serviciului MPay pot fi achitate:

  1. Impozitul pe avere

  2. Impozitul pe bunurile imobiliare

  3. Formularele tipizate fiscale

  4. Taxa de eliberare a patentei de întreprinzător

  5. Impozitul pe venit

  6. Obligații fiscal (SCITL)

  7. Taxa pentru folosirea drumurilor

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 207 din 863 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: