27.12.2018
Vizualizari 2019
Circa 10 mii de contracte de locațiune înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în 11 luni ale anului 2018

        Aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară rămâne a fi una dintre prioritățile Serviciului Fiscal de Stat. În acest sens, SFS a realizat un complex de acțiuni de specialitate ce au menirea de a majora nivelul de conformare al cetățenilor care oferă în chirie bunuri imobile.

       Astfel, în perioada celor 11 luni ale anului curent, autoritatea fiscală a identificat 4 314 persoane fizice, proprietari care transmit în chirie bunuri imobile și au fost demarate acțiuni de conformare față de ele. În același timp, la SFS au fost înregistrate 9 570 de contracte de locațiune. Totodată, inspectorii fiscali au efectuat controale fiscale la 405 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget plăți de bază – 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.        

       De menționat, că doar în lunile octombrie-noiembrie curent au fost identificate 1 094 de persoane fizice - proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii lei plăți de bază.

       NOTĂ: Un rol important în conformarea cetățenilor care oferă în chirie bunuri imobiliare este campania de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile, pe parcursul celor 11 luni ale 2018 fiind plasate peste 3 mii de pliante informative în locuri publice, instituții de stat, sedii ale Direcțiilor de deservire fiscală.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 72 din 739 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: