25.01.2019
Vizualizari 2770
Rezultatele activității Serviciului Fiscal de Stat pentru anul 2018 prezentate în cadrul ședinței Colegiului Serviciului Fiscal de Stat

       Astăzi, 25 ianuarie 2019, a avut loc ședința lărgită a Colegiului SFS, prezidată de Ministrul Finanțelor, dl Ion CHICU, în cadrul căreia au fost prezentate principalele realizări ale SFS și trasate prioritățile autorității fiscale naționale pentru anul 2019.

       La ședință au participat șefii subdiviziunilor structurale ale SFS.

      Un amplu raport cu privire la realizările SFS și o trecere în revistă a evenimentelor anului 2018 a prezentat Directorul SFS – dl Serghei PUȘCUȚA. ,,Anul ce s-a scurs a fost unul crucial pentru autoritatea fiscală”, a menționat directorul SFS, ,,fiind marcat de acțiuni menite să perfecționeze activitatea în domeniul administrării fiscale. SFS a continuat activitățile în 2018 orientate spre crearea unui climat favorabil conformării contribuabililor și realizarea sarcinilor de administrare fiscală în mod corect, echitabil și transparent.”

     A fost remarcată evoluția pozitivă a încasărilor la Bugetul Public Național, veniturile administrate de către autoritatea fiscală atingând suma de 36,9 mld.lei, ceea ce constituie o depășire a veniturilor acumulate anul precedent cu 12,8 la sută. Printre alte subiecte din cadrul ședinței se enumeră: Politici de administrare fiscală implementate în anul ce s-a scurs; Administrarea fiscală prin prisma aplicării tratamentelor de conformare voluntară și forțată; Rezultate ale aplicării metodelor indirecte de estimare a venitului impozabil al persoanelor fizice; Fortificarea capacităților SFS prin implementarea proceselor noi de administare fiscală.

    La finalul ședinței lărgite a Colegiului SFS, dl Ion CHICU, Ministru al Finanțelor, a adus aprecieri activității colectivului SFS și și-a exprimat speranța în noi realizări frumoase în anul 2019.

   La rândul său, conducerea a SFS a mulțumit colectivului autorității fiscale pentru devotamentul, abnegația și profesionalismul de care a dat dovadă în exercitarea atribuțiilor.

Raportul poate fi accesat la următorul link.

Galeria foto a noutatii:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 75 din 752 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: