17.04.2019
Vizualizari 1843
Serviciul Fiscal de Stat informează comercianții de flori vii

     Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de informare la comercianții de flori vii din piața de flori angro din capitală. În scopul informării și susținerii comercianților de flori, angajații SFS au oferit acestora informații cu privire la formele organizatorico-juridice de antreprenoriat.

    Cei care puneau în vânzare flori vii, în seara de 16 aprilie, curent, au primit circa 50 de pliante informative ce conțineau detalii amănunțite despre modalități de conformare legală, cum ar fi:

   a) întreprindere individuală;

   b) societate pe acţiuni;

   c) societate în nume colectiv;

   d) societate în comandită;

   e) societate cu răspundere limitată;

   f) gospodărie țărănească;

   g) activitate independentă.

   Tot în pliantele SFS s-a menționat că: în cazul activităţilor de comerţ cu amănuntul/prestări servicii către populaţie, desfăşurate prin intermediul unităţilor comerciale staţionare sau staţionare provizorii, unităţilor mobile, contribuabilii urmează:

   • să obţină documentele necesare (document ce atestă înregistrarea activității într-o formă organizatorico-juridică prevăzută de legislație, notificarea privind inițierea activității de comerț, licență etc);

   • să deţină documentele confirmative privind originea mărfii comercializate;

   • să utilizeze maşina de casă şi control la efectuarea decontărilor în numerar cu populaţia, în conformitate cu legislația în vigoare.

    Nu au rămas fără informații nici comercianții produselor agricole crescute de agenţii economici, care nu sînt plătitori ai taxei pe valoarea adăugată, pe terenurile proprii sau arendate – în pieţe, iarmaroace şi alte locuri autorizate de organele administraţiei publice locale.

    Acestora li se permite să nu aplice maşina de casă şi control, doar că în astfel de cazuri este obligatorie eliberarea cumpărătorului a bonului de plată completat de vânzător. Acțiunile de informare vor continua.

    NOTĂ: încălcarea normelor stabilite de actele regulatorii este pasibilă aplicării sancțiunilor conform Codului contravențional, Codului fiscal, Codului penal, iar în cadrul acțiunii desfășurate Serviciul Fiscal de Stat a recomandat celor prezenți să desfășoare activitatea de comerciant în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Galeria foto a noutatii:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 33 din 741 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2019
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: