02.05.2019
Vizualizari 5665
Rezultatele sondajului privind gradul de satisfacție al contribuabililor cu serviciile prestate de Serviciul Fiscal de Stat

     Pe parcursul anului 2018 a fost desfășurat un Sondaj independent, la nivel național, în rândul contribuabililor (persoane fizice și juridice), pentru a evalua nivelul satisfacției contribuabililor în raport cu activitatea Serviciului Fiscal de Stat, acesta fiind realizat de către S.C. Magenta Consulting S.R.L.

    Obiectivul studiului a fost de a determina percepția cu privire la performanța Serviciului Fiscal de Stat în prestarea serviciilor-cheie la un nivel înalt de calitate, eficiență și transparență. Potrivit studiului, circa 69% dintre persoanele fizice intervievate și 76% dintre persoanele juridice sunt satisfăcute de serviciile oferite de către Serviciul Fiscal de Stat.

     Totodată, 63% persoane fizice și 82% persoane juridice intervievate au afirmat că Serviciul Fiscal de Stat prestează serviciile operativ, iar conform opiniei a 73% persoane fizice și 87% persoane juridice, angajații Serviciului Fiscal de Stat, cu care au interacționat, au fost amabili și au manifestat dorința de a ajuta.

    De asemenea, 71% persoane fizice și 80% persoane juridice susțin că Serviciul Fiscal de Stat oferă servicii diverse (creează condiții) pentru ca contribuabilii să respecte legislația fiscală în mod benevol. Printre greutățile întâmpinate de respondenți au fost cele corelate cu depunerea on-line a declarațiilor, astfel, circa 35% persoane juridice au menționat că, acestea se încarcă greu sau în unele cazuri nu se încarcă deloc, în special în ziua când este termenul – limită de prezentare.

   Notă: Sondajul a fost realizat în contextul implementării Proiectului de modernizare a administrării fiscale având scopul de a ajuta Serviciul Fiscal de Stat să reducă povara suportată de contribuabili, să îmbunătățească conformarea fiscală și să sporească încrederea populației în profesionalismul și integritatea angajaților instituției.

   Rezultatele studiului au fost colectate în baza sondajului efectuat față de 1026 respondenți-persoane fizice și 549 respondenți - persoane juridice care au interacționat cu Serviciul Fiscal de Stat.

   Studiul integral poate fi vizualizat accesînd următoarele link-uri:

 • Raportul privind nivelul de satisfacție al persoanelor fizice față de serviciile și activitatea Serviciului Fiscal de Stat
 • Raportul privind nivelul de satisfacție al persoanelor juridice față de serviciile și activitatea Serviciului Fiscal de Stat

 • Serviciul de presă
  Tel. 022 823379
  presa@sfs.md   
   
  Noutăţi 193 din 905 
   
  Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
  Calendarul fiscal
  Video
  Panou informativ
  Codul fiscal 2020
  Transparenţa decizională
  Top noutăți
  Facebook
   
  x
  Raportează eroarea depistată!
  Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
  Textul selectat
  Comentariul Dvs.: