05.09.2019
Vizualizari 5578
Comunicat de presă

     În după amiaza zilei de ieri doi inspectori fiscali ai Direcţiei Generale Administrare Nord din cadrul Serviciului Fiscal de Stat au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Național Anticoupție (CNA) şi procurorii anticorupţie, după ce au fost denunțaţi de un bărbat la linia naţională anticorupţie.

      Potrivit denunţătorului, inspectorii fiscali ar fi pretins şi primit de la el 2 000 de lei, în cadrul unui control, sub pretextul că pot lua o decizie favorabilă, aplicând o amendă mai blândă administratorului întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate.

    Pe acest caz a fost iniţiată urmărirea penală în temeiul art. 324 Cod penal- corupere pasivă. În prezent, bănuiţii se află îzolatorul CNA pentru 72 de ore.

    În acest context, Serviciul Fiscal de Stat va acorda suportul necesar organului de urmărire penală al Centrului Național Anticoupție în vederea documentării, sub toate aspectele, a cazului de implicare a celor doi inspectori fiscali în acte de corupţie.

   Totodată, în scopul prevenirii corupţiei în SFS, a fost inițiat un complex de acțiuni, menite să prevină cazuri similare în orice subdiviziune a SFS. Acestea vor consta în intensificarea orelor de instruire în rândurile angajaților pe segmentul integrității, efectuarea rotațiilor de personal în scopul prevenirii stabilirii unor relații cu agenții economici locali, monitorizarea activității prin prisma codului de etică și conduită, evaluarea personalului în scopul ridicării nivelului de cunoștințe.

    În acelaşi context, amintim că la SFS funcţionează linia anticorupție la care orice cetățean ne poate sesiza despre abaterile de la legislație din partea angajaților instituţiei: 0 8000 15 25 TASTA 4.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 132 din 889 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: