27.09.2019
Vizualizari 2540
O nouă colaborare în domeniul prevenirii ilegalităților din domeniul transportului de pasageri: Serviciul Fiscal de Stat, Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională Transport Auto într-o operațiune comună

    Angajații Serviciul Fiscal de Stat de comun cu cei de la Agenția Națională Transport Auto și Inspectoratul Național de Patrulare au descins astăzi, 27 septembrie 2019, în mai multe locații din raza municipiului Chișinău pentru a verifica conformarea transportatorilor auto de pasageri în regim taxi la legislația fiscală. Acțiunea face parte din cadrul operațiunilor ordinare desfășurate cu regularitate, care au drept scop combaterea activității ilicite și a evaziunii fiscale.

    Astfel, agenții de patrulare au tras pe dreapta zeci de mașini de taxi, iar angajații fiscali și cei de la ANTA au verificat dacă aceștia dispun de actele necesare pentru acest gen de activitate și dacă nu au alte abateri de la legislație.

    NOTĂ: În total de la începutul anului curent (ianuarie-august), SFS a efectuat 1 387 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport în regim taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 364,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1,4 milioane lei. Totodată, au fost efectuate 401 controale fiscale prin metoda de verificare operativă de comun cu reprezentanții INP și ANTA, la agenții economici prestatori de servicii de transport interurban, în rezultatul cărora s-au stabilit încălcări ale legislației în 165 cazuri, fiind aplicate sancțiuni fiscale în mărime de 729 mii lei și sancțiuni contravenționale în mărime de 44,4 mii lei.

Galeria video si foto a noutatii:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 98 din 862 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: