01.10.2019
Vizualizari 2749
Majorare de 42,8 % a veniturilor la Bugetul public național aferent impozitului pe venit din transmiterea în posesie și/sau folosință a bunurilor imobiliare față de perioada similară anului trecut

    În trimestrul trei al anului 2019, Serviciul Fiscal de Stat a înregistrat o majorare a veniturilor la BPN aferent impozitului pe venit din transmiterea în posesie și/sau folosință (locațiune, arendă, uzufruct) a proprietății imobiliare cu 42,8% față de trimestrul III al anului 2018.

     Potrivit datelor din Sistemul informațional al SFS, la situația din 24 septembrie 2019, în trimestrul III al anului curent, la Bugetul public național au fost încasate în total venituri obținute din transmiterea în posesie și/sau folosință a bunurilor imobiliare în sumă de 5,1 milioane lei, depășind veniturile trimestrului III al anului 2018 cu 1,5 milioane lei sau cu 42,8%.

     Majorarea încasărilor impozitului pe venit din transmiterea în locațiune a bunurilor imobiliare în trimestrul III al anului 2019 a avut loc grație mai multor factori, printre care:

    a) creșterea gradului de responsabilitate civică și a culturii fiscale a cetățenilor;

    b) monitorizarea permanentă a procesului de identificare a proprietăților imobiliare ca posibil transmise în locațiune (arendă, uzufruct);

    c) conlucrarea SFS cu Autoritățile publice locale;

    d) acțiunile de conformare a persoanelor fizice: popularizarea legislației, notificările, vizitele fiscale efectuate.

     Serviciul Fiscal de Stat va întreprinde și în continuare măsuri de a menține același ritm pozitiv de majorare a veniturilor la BPN aferent impozitului pe venit din transmiterea în posesie și/sau folosință a bunurilor imobiliare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 97 din 862 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: