08.10.2019
Vizualizari 2906
ATENȚIE: a mai rămas o săptămână pînă la expirarea termenului limită în care proprietarii de bunuri imobiliare pot să achite a doua rată a impozitului pe bunurile imobiliare

      Pe 15 octombrie curent se încheie termenul limită în care proprietarii de bunuri imobiliare pot să achite cea de-a doua parte a impozitului pe bunurile imobiliare.

     În acest context, Serviciul Fiscal de Stat reamintește că potrivit prevederilor Codului fiscal al Republicii Moldova, impozitul pe bunurile imobiliare se achită în bugetul unității administrativ-teritoriale, conform locului de amplasare a bunului imobiliar, în două părți egale, până la data de 15 august și, respectiv, 15 octombrie.

    Sugerăm deținătorilor de bunuri imobliare care încă nu și-au exercitat obligațiunea de achitare, să nu ezite până la data de 15 octombrie, curent (1/2 din suma totală).

     Reiterăm: pentru neplata impozitului pe bunurile imobiliare în termenii prevăzuți de legislație, se aplică, conform prevederilor art.228 alin. (2) din Codul fiscal, majorare de întârziere, pentru fiecare zi de întârziere, pentru perioada care începe după scadența impozitului și care se încheie în ziua plății efective inclusiv. Astfel, majorarea de întârziere pentru anul 2019 este stabilită în mărime de 0,0329 % per zi.

    NOTĂ: 80% dintre proprietarii de bunuri imobiliare și-au exercitat obligația de achitare a impozitului imobiliar și al celui funciar până la data de 30 iunie 2019, beneficiind de reduecerea de 15% din suma totală a impozitului.

    Astfel, circa 400 milioane lei au fost acumulați la Bugetul public național din acest tip de impozit.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 93 din 862 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: