21.10.2019
Vizualizari 2635
Acțiuni de sporire a nivelului de conformare a contribuabililor desfășurate de către Serviciul Fiscal de Stat în vederea respectării legislației în vigoare privind aplicarea echipamentelor de casă și de control (ECC)

    Serviciul Fiscal de Stat desfășoară cu regularitate acțiuni de specialitate menite să sporească nivelul de informare și conformare a contribuabililor în scopul combaterii fenomenului de neutilizare a echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar.

    Astfel, în perioada lunii septembrie a anului curent, SFS a monitorizat un eșantion de agenți economici cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă, care activează în domeniile:

  •  comerțul cu amănuntul a produselor alimentare și a mărfurilor de larg consum;
  •      comerțul cu amănuntul a materialelor de construcție.

    În această ordine de idei, în perioada menționată, angajații SFS au desfășurat 281 ședințe de conformare ramurale cu contribuabilii ce activează în segmentele vizate, cărora le-au fost înmînate/expediate 285 scrisori de conformare.

    În cadrul ședințelor desfășurate, agențilii economici au fost familiarizați cu aspecte ce țin de necesitatea respectării prevederilor legislației în vigoare privind aplicarea Echipamentului de casă și control (ECC) la efectuarea decontărilor în numerar și au fost atenționați cu privire la tratamentele de conformare fortață care vor fi aplicate față de contribuabili în cazul neconformării voluntare.

    Totodată, inspectorii fiscali au efectuat 1 201 vizite fiscale cu ieșire la fața locului la 647 subdiviziuni ale contribuabililor din ramurile mai sus menționate, cu scopul supravegherii respectării legislației în vigoare privind aplicarea ECC.

    Serviciul Fiscal de Stat reamintește tuturor contribuabililor despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar și îi îndeamnă să se conformeze voluntar prevederilor legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 86 din 863 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: