06.11.2019
Vizualizari 1586
Rezultatele Serviciului Fiscal de Stat privind activitatea de conformare voluntară a contribuabililor în trimestrul III al anului curent

    Serviciul Fiscal de Stat acordă atenție tuturor segmentelor economiei naționale cu risc sporit de neconformare fiscală. În acest sens, SFS a stabilit drept prioritare pentru a fi monitorizate câteva segmente ale economiei naționale: 

  •      Construcția;
  •  Agricultura;
  •  Restaurante și alte activități de servicii de alimentație;
  •  Transport;
  •  Servicii de înfrumusețare/îngrijire și sănătate;
  •  Întreținerea și repararea autovehicolelor;
  •  Comerțul cu ridicata a produselor alimentare.

     Astfel, în trimestrul III al anului 2019, drept rezultat al acțiunilor de conformare întreprinse, obligaţiile fiscale achitate la bugetul public naţional de către contribuabilii din sectoarele menționate au constituit circa 713 milioane lei, ceea ce este cu 112 milioane lei mai mult comparativ cu anul precedent, majorarea fiind cu 19 %.

     Ponderea impozitelor și taxelor achitate la un leu vânzări pentru agenții economici înregistrați în calitate de subiecți ai impunerii cu TVA a înregistrat o creștere de 27% față de perioada similară a anului precedent.

    Serviciul Fiscal de Stat menționează că va promova și în continuare acțiunile de conformare voluntară a contribuabililor din segmentele economiei naționale cu risc sporit de neconformare fiscală.

     NOTĂ: Acțiunile de conformare voluntară a contribuabililor au drept scop majorarea nivelului de disciplină fiscală a agenților economici care se eschivează conștient de la plata impozitelor, taxelor și a altor plăți obligatorii.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 38 din 822 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: