09.12.2019
Vizualizari 3930
Serviciul Fiscal de Stat susține Centrul Național Anticorupție: ”Spunem NU corupției!”

    Serviciul Fiscal de Stat marchează astăzi Ziua Internațională Anticorupție alături de alte instituții de Stat din Republica Moldova.

    Astfel, astăzi, 9 decembrie 2019, SFS a participat la cea de-a XIV-a Conferință Națională Anticorupție, desfășurată în incinta Palatului Republicii din capitală.

    Evenimentul a debutat cu discursul oficialilor: doamna Președinte a Parlamentului și Prim-ministrului RM: Zinanda Greaceanîi și Ion Chicu, dar și directorul CNA: Ruslan Flocea, care au menționat că integritatea nu este doar prevenirea mitei, ci un proces continuu: de instruire, de reformare etc.

      La rândul său, reprezentanții SFS au venit cu un raport ce ține de cele mai importante progrese înregistrate de instituție în 2019, în conformitate cu Strategia Națională de Integritate și Anticorupție pentru anii 2017-2020. Printre principalele realizări menționate se numără seminarele de integritate desfășurate în teritoriu de comun cu CNA, sporirea competențelor direcției responsabile de integritate, dar și fortificarea climatului de integritate instituțională prin educarea continuă în spiritul intoleranței față de corupție.

    De asemenea, SFS are activată mereu Linia fierbinte din cadrul centrului Unic de Apel al SFS: 0 8000 15 25 unde cetățenii pot comunica acte de corupție. În cadrul Conferinței a fost organizat „Orășelul Integrității”, la care reprezentanții SFS au comunicat cu vizitatorii despre rolul instituției în asigurarea securității economice a statului, distribuind mai multe materiale informative anticorupție.

    Tot astăzi, vor fi distribuite materiale informative în subdiviziunile SFS, care interacționează cu contribuabilii.

    Notă: Data de 9 decembrie a fost stabilită ca Ziua Internațională Anticorupție începând cu anul 2006, prin rezoluția 58/4 a Adunării Generale a ONU, prin care Adunarea a adoptat Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției. Ziua Internațională Anticorupție are ca obiectiv promovarea principiilor etice, integritatea, transparența și responsabilitatea asupra propriilor acțiuni în afacerile publice, cât și în cele private.

Galeria foto a noutatii:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 95 din 891 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: