17.12.2019
Vizualizari 1092
Serviciul Fiscal de Stat anunță verificări la comercianții de pește viu

   Serviciul Fiscal de Stat desfășoară cu regularitate acțiuni de conformare a agenților economici din diverse domenii de activitate.

   Scopul acestor acțiuni este majorarea eficienței administrării fiscale și asigurarea conformării voluntare a contribuabililor la prevederile legislației fiscale. Astfel, în perioada 09-13 decembrie 2019 angajații SFS au desfășurat acțiuni de identificare și conformare voluntară a contribuabililor care desfășoară activitate de comerț stradal, inclusiv în cadrul piețelor comerciale și zonelor adiacente acestora a peștelui viu.

  Contribuabililor le-a fost acordată asistență și consultanță sub aspectul înregistrării activității desfășurate, conform formelor organizatorico-juridice prevăzute de legislație, precum și asupra altor drepturi și obligații ale contribuabililor, cât și despre consecințele neconformării la legislația în vigoare și inițierea acțiunilor de control.

  După aceste acțiuni Fiscul anunță: începând cu data de 18 decembrie 2019 inspectorii fiscali vor iniția acțiuni de control fiscal prin metoda de verificare operativă la contribuabilii care desfășoară activitate de comerț stradal, inclusiv în cadrul piețelor comerciale și zonelor adiacente acestora a peștelui viu.

  Agenții economici vor fi verificați în scopul prevenirii urmărilor legate de încălcarea normelor ce regementează activitatea lor. Serviciul Fiscal de Stat reamintește contribuabililor despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar, cât și deținerea documentelor de proveniență a produselor comercializate și îndeamnă comercianții să se conformeze voluntar prevederilor legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 15 din 815 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: