24.01.2020
Vizualizari 1714
Serviciul Fiscal verifică serviciile de taxi

    Serviciul Fiscal de Stat întreprinde acțiuni de prevenire și combatere a evaziunilor fiscale. Complexul de acțiuni se referă la toate domeniile de activitate ale economiei naționale și se desfășoară în cazul în care evaluarea riscurilor indică un nivel înalt de neconformare la prevederile legislației.

    Astfel, un domeniu sensibil, care a fost evaluat cu riscuri sporite de neconformare, este transportul de pasageri în regim taxi.

    În scopul menținerii acestui domeniu în cadru legal, angajații SFS desfășoară cu regularitate măsuri speciale de conformare al taximetriștilor.

    În acest sens, astăzi, 24 ianuarie 2020, peste 20 de mașini de taxi din municipul Chișinău au fost verificate de angajații Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională Transport Auto. Fiind trași pe dreapta, transportatorii de pasageri au fost verificați inopinat pe diverse aspecte ale legislației, oamenii legii înregistrând următoarele abateri: neeliberarea bonului de casă, neutilizarea echipamentului de casă și control, desfășurarea ilicită a activității de transportator, abateri de la Regulamentul circulației rutiere și altele.

    De menționat că astfel de verificări, inopinate, vor continua pe parcursul întregului an. Scopul acestora este confomarea transpo rtatorilor de pasageri în regim taxi.

    NOTĂ: Pe parcursul anului 2019, SFS a efectuat 1 837 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 469,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1, 7 milioane lei. Doar în 2020 aceasta este a patra operațiune de acest gen.

Galeria foto si video a noutatii:

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 35 din 848 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: