05.02.2020
Vizualizari 6573
Fiscul anunță controale fiscale

   Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte prevederile legal-normative naționale.

    Astfel, în baza unui plan de acțiuni privind sensibilizarea contribuabililor despre necesitatea achitării impozitelor și eliberării bonurilor de casă, SFS a desfășurat în perioada lunii decembrie 2019 ședințe de conformare cu contribuabilii din domeniul comerțului (produse alimentare, mărfuri de larg consum, materiale de construcție); prestării serviciilor (frizerii, saloane estetice, de masaj și întreținere corporală) și casele de schimb valutar.

    Aceste segmente ale economiei naționale au fost selectate în baza unei analize de specialitate care a demonstrat risc de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

    Totodată, pe domeniile menționate, pe parcursul lunii ianuarie 2020, contribuabilii selectați spre monitorizare au fost supuși vizitlelor fiscale săptămânale, având drept scop observarea directă a respectării legislației în vigoare prin aplicarea echipamentului de casă și de control la subdiviziunile acestora.

    Actualmente, pentru a stabili nivelul de conformare, pe parcursul lunii februarie, SFS va desfășura acțiuni de control la contribuabilii monitorizați.

    În aces context, SFS reamintește tuturor contribuabililor despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar și îi îndeamnă să se conformeze voluntar la respectarea prevederilor legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 59 din 877 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: