01.04.2020
Vizualizari 1434
9,8 miliarde lei acumulate la Bugetul public național în trei luni ale anului 2020

  Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în primele trei luni ale anului 2020 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2019, cu 4,8 %.

  Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 9,8 miliarde lei. În raport cu perioada similară a anului precedent, s-a înregistrat o creștere de 448,5 milioane lei.

  Respectiv, la cele patru componente ale Bugetului public național, au fost înregistrate următoarele rezultate:

  La Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-martie a anului curent au fost încasate 4,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 160,6 milioane lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o diminuare de 3,6 %. Scăderea se înregistrează datorită situației pe care o tranzitează întreaga societate în vederea diminuării răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19).

  La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 877,4 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 83,7 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau cu 10,5 %.

  La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 3,4 miliarde lei, ceea ce constituie cu 423,3 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 14,0 %.

  La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat circa 1,1 miliarde lei, cifră ce constituie cu 102,1 milioane lei mai mult în comparație cu primele trei luni ale anului trecut (+ 9,6 %).

  Totodată, autoritatea fiscală națională ține să aducă mulțumiri tuturor contribuabililor ce și-au onorat obligațiile fiscale, în condițiile declarării stării de urgență, dînd dovadă de spirit civic și aducând aport la susținerea Bugetului public național în situația actuală.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 13 din 858 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: