12.06.2020
Vizualizari 2049
Ghid-video SIA „e-Factura” – Suport pentru contribuabili

  Serviciul Fiscal de Stat vine cu un suport pentru agenții economici care începând cu data de 1 iulie, curent, vor participa la operațiunile de achiziții publice prin utilizarea obligatorie a SIA „e-Factura”. Sistemul „e-Factura” reprezintă o soluție informațională modernă, care înlocuiește mecanismul tradițional de eliberare și evidență a facturilor fiscale.

  Totodată, sistemul oferă posibilitatea de validare a facturilor fiscale electronice, a datelor utilizatorilor, precum și efectuează automat calculele. Aceste funcționalități contribuie la minimizarea riscurilor aferente documentării tranzacțiilor.

  Pentru a facilita utilizarea serviciului, Serviciul Fiscal de Stat, de comun cu IP CTIF, organizează online cursuri gratuite de instruire, în cadrul cărora contribuabililor le sunt prezentate noile funcționalități implementate și oferă posibilitatea adresării întrebărilor pe marginea acestora. Pentru înscrierea la cursurile de instruire este necesar de a fi completat Formularul de la link-ul.

  Totodată, a fost realizat ghidul video „e-Factura” care descrie pașii de accesare a serviciului, de creare, semnare și expediere a facturilor fiscale, precum și întregul circuit a facturilor fiscale în cadrul SIA „e-Factura”.  Serviciul Fiscal de Stat recomandă consultarea Ghidului video la următorul link.

  Reiterăm faptul că pentru a obține acces la platforma de test a versiunii noi a sistemului, lansată pentru perioada 01.06.2020-30.06.2020, este necesar expedierea la adresa de e-mail: asistenta@ctif.gov.md următoarele date: Numele Prenumele utilizatorului și codul personal (IDNP), IDNO (Codul fiscal al întreprinderii), Rolul dorit (contabil/director), Adresa IP externă al calculatorului (verificată prin accesarea portalului 2ip.ru), Numărul de telefon pentru contact (de dorit mobil). Accesul va fi oferit în decurs de 24 ore!

  Pentru mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, puteți apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 14 din 878 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: