15.07.2020
Vizualizari 2266
Aspecte cu privire la facturile fiscale emise prin SIA „e-Factura” cu seria 0AA

  Serviciul Fiscal de Stat informează că la data de 01.07.2020 prin intermediul sistemului „e-Factura” au fost emise facturi fiscale cu seria 0AA (zero AA). Facturile fiscale emise cu seria respectivă sunt valide și vor fi recunoscute de către toate sistemele informaționale ale Serviciului Fiscal de Stat, inclusiv și de către sistemul de raportare electronică – SIA „Declarație electronică”.

  Furnizorii care au efectuat corectarea facturii fiscale, prin anularea facturii fiscale emise cu seria 0AA, crearea unei noi facturi fiscale conform procedurii reglementate, unde data livrării mărfurilor/serviciilor corespunde cu data livrării conform facturii fiscale anulate, iar data eliberării facturii fiscale a fost indicată data perfectării nemijlocit a facturii fiscale, cu întocmirea unei note contabile, care s-a atașat în compartimentul „Documente anexate”, corespunde cadrului normativ în vigoare.

  Procedura de corectare a facturilor fiscale respective este reglementată prin pct. 49 din Regulamentul cu privire la Sistemul informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice ,,e-Factura”, aprobat prin Ordinul SFS nr. 317 din 26.06.2020 și nu contravine modului de întocmire a facturilor fiscale prevăzute de art. 117 și 1171     din Codul fiscal.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 9 din 889 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: