17.08.2020
Vizualizari 877
Serviciul Fiscal de Stat, continuă să monitorizeze prețurile de comercializare a produselor social importante

  În perioada 1 martie - 7 august 2020, Serviciul Fiscal de Stat a efectuat 1 843 controale fiscale la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice, în vederea prevenirii încălcării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante.

  În rezultat au fost stabilite 217 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislația în vigoare, și au fost adoptate decizii asupra cazului de încălcare fiscală fiind calculat venit ilicit și, aplicate sancțiuni în sumă totală de 548 mii lei.

Serviciul Fiscal de Stat atenționează că, săptămânal vor fi desfășurate acțiuni de control la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice, în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016.

  Suplimentar, pentru verificarea respectării prevederilor legislației în vigoare, Serviciul Fiscal de Stat planifică exercitarea controalelor fiscale prin metoda verificării operative aferent contribuabililor din mai multe segmente de activitate economică, inclusiv:

  • a) Prestarea serviciilor de transport rutier de pasageri, național/internațional inclusiv în regim taxi;
  • b) Prestarea serviciilor de întreținere și reparații auto, activități conexe;
  • c) Comerțul online;
  • d) Casele de schimb valutar.

În vederea evitării situațiilor de sancționare, autoritatea fiscală recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 14 din 907 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: