06.10.2020
Vizualizari 1100
Transportatorii de pasageri, mărfuri și colete, cei naționali și internaționali în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

    În scopul preîntâmpinării posibilelor cazuri de prejudiciere a bugetului de stat, Serviciul Fiscal de Stat asigură monitorizarea continuă a zonelor economiei republicii cu un înalt risc de neconformare fiscală. 

    Unul din obiectivele principale ale SFS este aplicarea măsurilor menite de a descuraja desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător. 

    Pe parcursul anului 2020, au fost întreprinse acțiuni de conformare voluntară și forțată față de contribuabilii care prestează servicii de transport interurban/internațional de persoane, în regim taxi, și persoane fizice care practică activitate de transport ilicit de persoane în traficul internațional și în regim taxi. 

    În aceeași perioadă, Serviciul Fiscal de Stat a recepționat 278 dosare contravenționale cu privire la practicarea transportului de persoane și/sau mărfuri, prezentate de către Agenția Națională Transport Auto, în rezultatul acțiunilor de administrare fiscală întreprinse față de persoane fizice (șoferi) ce practică ilicit transport de persoane și/sau colete în traficul internațional, 72 persoane fizice (șoferi) au fost sancționate contravențional, în baza art. 263 alin. 1 din Codul contravențional. 

    În contextul evitării situațiilor de sancționare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă conformarea la prevederile legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 4 din 914 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: