09.10.2020
Vizualizari 774
Serviciul Fiscal de Stat monitorizează corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante

    Serviciul Fiscal de Stat monitorizează corectitudinea formării prețurilor la produsele social importante Serviciul Fiscal de Stat informează că în cadrul verificărilor efectuate în vederea respectării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, se atestă încălcări la modul de completare a facturilor prin indicarea eronată a prețului de achiziție/livrare şi în consecință a adaosului comercial aplicat. 
    În scopul preîntâmpinării cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare, menționăm:
    - pentru produsele social importante, atât din import, cât și autohtone, care au fost supuse procesării în unitățile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depășește 40% cumulativ de la prețul de achiziție/prețul de livrare (pct. 4 lit.b din Regulamentul de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante, aprobat prin Hotărârea de Guvern menționată supra). 
    - procesare - reprezintă o activitate suplimentară desfășurată de unitatea comercială în scopul pregătirii produselor pentru vânzare prin ambalare/reambalarea acestora, care nu modifică caracteristicile inițiale produselor (calibrare, sortare, mărunțire, uscare, tranșare, etc) (pct.3 din Regulament). 
    - comerciantul cu ridicata nu se consideră producător în cazul în care efectuează operațiuni tehnologice de procesare fără a modifica caracteristicile produselor (pct.5 din Regulament). 
    Astfel, îndemnăm contribuabilii implicați în comercializarea produselor social importante să activeze în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 3 din 914 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2020
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: