31.12.2020
Vizualizari 725
Peste 40,5 miliarde lei încasate de Serviciul Fiscal de Stat în 12 luni ale anului 2020

    Încasările la Bugetul Public Național (BPN) administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în 12 luni ale anului curent 40,5 miliarde lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 1,4 miliarde lei sau cu 3,5 % în raport cu perioada similară a anului precedent. Astfel, la Bugetul de stat, pe parcursul anului 2020 s-au încasat 17,1 miliarde lei, ceea ce constituie cu 183,9 milioane lei mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, sau o diminuare de 1,1 %. 
    La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 4,1 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 336,6 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 8,8 %. 
    De asemenea, la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, s-au încasat 14,5 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,1 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 7,9 %. 
    La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 4,9 miliarde lei, ceea ce constituie cu 172,5 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 3,7 %.

Stimați contribuabili,
    Anul 2020 ne-a schimbat pe noi toți, nu a fost un an ușor, însă datorită implicării fiecăruia dintre dumneavoastră am reușit să susținem economia ţării. 
    Vă mulțumim pentru aportul considerabil pe care l-aţi adus pe tot parcursul acestui an. 
    Ați demonstrat un nivel înalt de implicare în procesul de adoptare a deciziilor, ați prezentat propuneri de îmbunătățire a actelor legislative și a sistemelor informaționale, precum și ați onorat în termen obligațiile față de buget. Asemenea rezultate nu ar fi fost posibile fără cooperarea entuziastă şi efortul fiecăruia dintre dumneavoastră. 
    Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Serviciul Fiscal de Stat, Vă aduce cele mai sincere felicitări și urări de bine. 
    Vă dorim tuturor sănătate, căldură în case și inimile voastre, energie, tenacitate şi optimism. 
    Sărbători fericite!

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 15 din 961 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2021
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: