05.01.2021
Vizualizari 1533
Serviciul Fiscal de Stat poate fi sesizat despre infracțiunile economice

Serviciul Fiscal de Stat efectuează din, 01 ianuarie 2021, urmărirea penală și activitatea specială de investigație pentru infracţiunile economice prevăzute la art.241–242, 244, 2441 , 250–253 şi 3351  din Codul penal.
Astfel, orice persoană fizică sau persoană juridică prin plângere, denunț sau autodenunț poate sesiza organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat despre infracțiuni.
Sesizarea trebuie să conțină numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plîngerii sau denunţului, indicarea făptuitorului, dacă acesta este cunoscut, şi a mijloacelor de probă, semnătura petiționarului. Sesizarea poate fi depusă prin următoarele modalități:

  1. prin poștă sau prin depunerea fizică la sediul Serviciului Fiscal de Stat: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase, nr.9
  2. prin e-mail, la poșta electronică a SFS: mail@sfs.md, cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile.

Menționăm că, la data de 09 octombrie 2020, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicată Legea nr. 188 din 11 septembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, Parlamentul intervenind cu modificări și completări la Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea privind activitatea specială de investigații, Legea privind statutul ofiţerului de urmărire penală și Codul contravențional.

Serviciul de presă
Tel. 022 823379
presa@sfs.md 
 
Noutăţi 12 din 961 
 
Atenţie: În cazul în care aţi depistat o eroare, selectaţi textul şi accesaţi CTRL+Enter pentru a o transmite spre corectare! Vă mulţumim anticipat!
Calendarul fiscal
Video
Panou informativ
Codul fiscal 2021
Transparenţa decizională
Top noutăți
Facebook
 
x
Raportează eroarea depistată!
Acest modul are menirea de a îmbunătăți calitatatea conţinutului paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat.
Textul selectat
Comentariul Dvs.: